eBricks ontstaangeschiedenis

Een kort verhaal over het onstaan van eBricks.nl

     


Wie zijn wij?
eBricks bestaat uit een aantal webwinkels die zijn gespecialiseerd op het gebied van Lego. Het gaat daarbij met name om de ‘gewone’ Lego van 1970 tot heden en technisch Lego. Een heel enkele keer zullen andere Lego artikelen worden aangeboden, zoals Bionicle, Star Wars of Duplo. Belville, ClickIts en andere Lego varianten (ver)kopen we niet, omdat we daar eenvoudigweg te weinig vanaf weten.

Gekleurde LEGO Magneten in diverse kleuren

Ontstaansgeschiedenis
eBricks is aanvankelijk begonnen onder de naam LegoHome.TK en is ontstaan toen Tymen zijn oude Lego verzameling weer compleet wou maken voor onze zoon Thomas. In de loop der jaren waren er uiteraard de nodige onderdelen kapot gegaan, in stofzuigers verdwenen of gewoon zoek geraakt. In een poging om dit compleet te krijgen gingen we op zoek op het internet en kwam daarbij uit bij eBay. Diverse ontbrekende onderdelen konden zo worden aangevuld, maar er werd vaak meer geleverd dan waar we eigenlijk op zoek naar waren. Wat over bleef boden we daarom weer te koop aan. En tot onze verbazing leverde dat nog haast meer op dan de eerste aanschaf. We waren kennelijk niet de enige Lego fans! Dit herhaalde zich een aantal keren en de bal ging pas echt goed rollen toen we een paar originele houten Legokisten kochten met inhoud. Het ging ons om de kisten en niet om de inhoud. Alles was namelijk inmiddels nagenoeg compleet en kon mooi worden opgeborgen in de kisten. De verkoop van deze Lego leverde echter zoveel op dat van daaruit het plan ontstond om van de opbrengt weer een nieuwe partij Lego te kopen, er uit te halen wat we zelf wilden gebruiken, en de rest weer te verkopen. Inmiddels worden de partijen Lego die worden bezorgd steeds groter en kost het uitzoeken ook steeds meer tijd. Per 12-1-2005 is de naam gewijzigd in eBricks en staan we ook als bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Waarom meerdere webwinkels?
De combinatie van deze winkels biedt veel mogelijkheden. Op eBay verkopen we complete sets, maar ook kleine partijen Lego onderdelen, terwijl op BrinkLink met name de losse onderdelen worden verkocht, maar ook alle andere Lego gerelateerde onderdelen. Zoals bouwtekeningen, stickers, boekjes en zelfs lege doosjes(!).
Bij eBay kan worden geboden op artikelen en bepaald de koper uiteindelijk zelf de aankoopprijs. Voor sommige sets en kleine partijen Lego is dat vaak interessant. Bij BrickLink heeft alles een vooraf vastgesteld verkoopprijs en kunnen alle onderdelen tot aan het allerkleinste steentje per stuk worden gekocht. Het invoeren van al deze artikelen is een gigantische klus, dus wordt niet alles daar op ingevoerd. Met name de speciale onderdelen worden hierop aangeboden. Denk daarbij aan steentjes met opdruk, aangepaste bouwstenen en zeldzame Lego artikelen.